Puhdistan halutessasi antiikkiset kristalli- ja metalliesineesi, sekä tarvittaessa antiikkiset korusi. Palautan niihin entisajan loiston - mutta esinettä vahingoittamatta.

MUISTATKO VIELÄ, MILTÄ AARTEESI NÄYTTI PARHAIMMILLAAN?


 KÄYTÄNNÖLLISIÄ ANTIIKKIESINEIDEN HUOLTOVINKKEJÄ:

HOPEAESINEET - Käytä hankaamatonta hopean puhdistus- ja kiillotusainetta ja pehmeää puuvillaliinaa. Älä hankaa voimakkaasti kullattuja osia. Huuhtele ja kuivaa.

KRISTALLIESINEET - Puhdista hellästi kädenlämpöisellä astianpesuainevedellä, vaikka suihkupullosta suihkuttaen. Huuhtele ja kuivaa esim. puuvillaliinalla.

MESSINKI- JA PRONSSIESINEET - Käytä hankaamatonta metallinpuhdistusainetta ja pehmeää puuvillaliinaa. Huuhtele ja kuivaa. Varo hankaamasta kullattuja pronssiesineitä, jotta ohuehko kultaus ei kulu. Kultausta ei tarvitse erikseen kiillottaa.

POSLIINIESINEET - Pese käsin astianpesuainevedellä, mutta älä hankaa liikaa, jotta et vahingoita lasitetta tai mahdollisesti sen päällä olevaa koristelua. Kuivaa.

TINAESINEET - Älä hankaa tai kiillota, tinan kuuluu olla hieman mattasävyinen. Puhdista pehmeällä liinalla, lämpimällä astianpesuainevedellä, jotta saa myös talijäämät sulatettua.

Tuote lisätty koriin